Een gave huid zonder acne of rosacea

Acne is een lastig en ontsierend huidprobleem dat veel voorkomt en meestal veroorzaakt wordt door meerdere interne en externe factoren.

Voor de behandeling van Acne heb ik een zorgvuldig afgestemd behandelprogramma ontwikkeld waarin de verschillende interne en externe factoren worden aangepakt en de huid terug gezond kan zijn.

Voor de behandeling van acne is het mogelijk om vergoeding van uw zorgverzekeraar te ontvangen, controleer uw persoonlijke zorgpakket of vraag het uw zorgverzekeraar.

Acne behandelprogramma

Kies voor het Acnebehandelprogramma waarin thuisverzorging, supplementen en salonbehandelingen stapsgewijs de huid verbeteren.

Het Acnebehandelprogramma start met een intakegesprek inclusief bloedtesten en huiddiagnose met de Skinscanner. Een op uw huid afgestemd behandelprogramma wordt uitgewerkt en u start met de thuisverzorgingsproducten van ENVIRON® , Circadia en/of Christina Cosmeceuticals zodat de huid kan wennen aan de huidverbeterende ingrediënten. Na 2 weken is de huid gewend aan de ingrediënten en kan de kuur van behandelingen beginnen (6 behandelingen in 6 / 10 weken tijd). Vervolgens wordt het behaalde resultaat onderhouden met gemiddeld 1 behandeling per 4 weken.

Zodra de gezondheid van de huid is bereikt is het mogelijk om eventuele littekens en/of de grove poriën te behandelen met Needling therapie in de praktijk en/of thuis.

Hoe onstaat Acne?

Acne ontstaat wanneer de haarzakjes in de huid verstopt raken.

Ieder haarzakje bevat een talgklier die talg produceert om het haartje en de huid te smeren. De uitgang van het haarzakje kan verstopt raken door te veel talg en afgestoten huidcellen. Een afgesloten haarzakje is de ideale plaats voor de acne bacterie om in te leven. Het is daarom belangrijk om de huid schoon te houden zodat de poriën open blijven.

Hormonale veranderingen in de puberteit stimuleren de talgklieren (deze gaan meer talg aanmaken) ook menstruatie en stress kunnen acne verergeren.

Bepaalde ingrediënten (talk, oliën, wassen, parfums, kleurstoffen, conserveermiddelen, chemische en synthetische stoffen) in cosmetische producten kunnen acne bevorderen.

Voeding speelt een rol bij acne: voedingsstoffen waar het lichaam veel insuline nodig heeft om het bloedsuikergehalte weer onder controle te krijgen. Hierbij moet je denken aan brood en andere granenproducten, maar ook melk hoort tot de echte boosdoeners. Vermijd het gebruik van suiker en producten die suiker bevatten. Met behulp van leefstijladviezen, het bijhouden van een voedingsdagboek en werkboek en inzet van supplementen wordt een totaalprogramma gevormd in verbetering van huidproblemen.

Prijzen

Consult inclusief bloedtesten                €  85,00

Acne behandeling 45 minuten              €  55,50

Acne behandeling 60 minuten              €  75,00

Acne Hydrafacial 60 minuten               €  110,00

Bent u geïnteresseerd in deze behandeling? Maak dan een afspraak!